FKMS RADIO KNJAŽEVAC

10. Noć istraživača: Program “Zaveštanje za budućnost” i Festival nauke

27/09/2019
nist_logo veliki
Manifestacija ''10. Evropska noć istraživača'' , u kojoj Knjaževac učestvuje sa još 29 gradova i opština Srbije, privodi se kraju. Tim povodom danas će u Spomen parku biti priređen kolažni program, simboličnog naziva, "Zaveštanje za budućnost".

Programom je predviđeno otvaranje  izložbe tkanih ćilima, tkanih jastuka, tekstilnih autentičnih predmeta od konoplje i lana, kao i predmeta za izradu narodnih rukotvorina.  Udruženje za očuvanje i negovanje tradicije „Izvor“ će zainteresovanim učenicima predstaviti način kreiranja tkanina u prošlosti, savremenom dobu i ukazati na najveće razlike u obradi tkanine nekada i sada.

Publika će imati priliku da pogleda i  modnu reviju sa autentičnim narodnim nošnjama našeg kraja, kao i da čuje
muziciranje narodnih umetnika na starim instrumentima, duduku, dvojnicama, okarini, uz nastup folklorne grupe škole folklora Doma kulture KOLO i narodnog pesnika, Slađana Ilića.

Program počinje u 17:00 sati.

Evropska noć i nedelja istraživača završavaju se u subotu, 28. septembra, kada će u hali Kaplar, uz učešće svih osnovnih i srednjih škola, fakulteta niškog i beogradskog univerziteta, udruženja građana, biti održan  Festival nauke.

Festival  se organizuje u vremenu od 10:00 do 13:00 sati.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt