FKMS RADIO KNJAŽEVAC

57.FKMS : Festivalsko finale u znaku poezije i ” Timočke lire”

26/07/2018
najava za liru
Pesnička nagrada Festivala ''Timočka lira'' protekle godine pripala je mladom, beogradskom poeti  Šimonu Cuboti. Pretposlednje Festivalske večeri publici je predstavljena  njegova knjiga ''Poslednji trag Hiperboreje" objavljena u izdanju Festivala i Drugog programa Radio Beograda.

Na promociji su o delu ovog,  mladog autora govorili Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2, književnik Bata Milanović, Obren Ristić  i Miloš Petković, članovi žirija.

Završno veče  57. Festivala kulture mladih Srbije  i  poetskog programa „Timočka lira“, počinje u 20 časova, na Platou Doma kulture, kada će se desetoro odabranih finalista predstaviti publici, a potom će po oceni stručnog žirija, najboljem od njih biti dodeljena nagrada “Timočka lira”.

U najužem izboru za ovogodišnju titulu najboljeg mladog pesnika su Nebojša Janković iz Novog Sada, Željka Aleksić iz Knjaževca, Đorđe Rabrenović iz Užica, Marija Radić iz Beograda, Aleksandar Stanić Škodrić iz Užica, Izabel Čeperković Dias iz Kraljeva, Aleksa Ćelap iz Beograda, Miloš Markov iz Subotice, Miloš Marković iz Bora i Luka Barović iz Beograda.

Radio Beograd 2 od 1994. godine pokrovitelj je večeri festivalske poezije u Knjaževcu,  kao krune anonimnog književnog konkursa, a najboljeg mladog pesnika svake godine nagrađuje objavljivanjem prve zbirke njegove poezije.

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt