FKMS RADIO KNJAŽEVAC

58. FKMS: Poznati finalisti konkursa za nagradu “Timočka lira”

22/07/2019
timoka-lira
Radio Beograd 2 i Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu tradicionalno dodeljuju nagradu „Timočka lira“ mladim piscima svake godine u vreme održavanja festivala. Poznati su rezultati selekcije mladih pesnika koji su poslali svoje radove na konkurs za nagradu „Timočka lira“. Finaliste je odabrala selektorka Sonja Milovanović, novinarka i književna kritičarka.

U najužem izboru za ovogodišnju „Timočku liru“ su Aleksandar Stanić Škodrić  iz Užica,Marija Takić iz Beograda, Nikolina Nina Babić  iz Beograda, Kristina Vuletić  iz Beograda, Stefan Mladenović iz Pirota, Lazar Brajković  iz Požege, Ana Ivanović iz Beograda, Dušan Mihajlović  iz Vranja, Miloš Lazarević  iz Beograda i Sara Stanojević  iz Beograda

Odabrani pesnici će čitati svoje stihove na finalnoj večeri 58. Festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu, na Platou ispred Doma kulture, u nedelju 28. jula od 20 časova, kada će stručni žiri, u sastavu Vesna Ćorović Butrić, Vasa Pavković i Obren Ristić, proglasiti najboljeg, kojem će biti uručena nagrada „Timočka lira“ 2019. godine.

Radio Beograd 2, program kulture i umetnosti, od 1994. godine je pokrovitelj večeri festivalske poezije u Knjaževcu, kao krune anonimnog književnog konkursa u kome učestvuju pesnici mlađi od 30 godina iz svih krajeva Srbije.

Najboljeg mladog pesnika i dobitnika nagrade „Timočka lira“ naš program svake godine nagrađuje objavljivanjem prve zbirke njegove poezije. U subotu, 27. jula od 20 časova na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu biće predstavljena knjiga “Moderni atlas” Đorđa Rabrenovića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade „Timočka lira“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt