FKMS RADIO KNJAŽEVAC

58. FKMS: Sara Stanojević laureat “Timočke lire”

29/07/2019
lira 2019
Sinoć je takmičarskim nastupom mladih pesnika konkursa ’’Timočka lira 2019’’, u organizaciji Radio Beograda 2 i FKMS, završeno peto veče 58. Festivala. Dobitnica jubilarne 25. "Timočke lire” je Sara Stanojević, diplomirani stomatolog iz Beograda.

Na konkursu je, u veoma jakoj konkurenciji odabrano njih desetoro, među kojima je prve tri najbolje pesnikinje proglasio stručni žiri u sastavu: Vesna Ćorović Butrić, Vasa Pavković i Obren Ristić. Predsednik žirija Vasa Pavković, ovom prilikom je istakao da je bilo zadovoljstvo raditi u žiriju, obzirom da je pesnička ponuda bila izuzetno bogata i raznovrsna, jer se poetike mladih ljudi u današnjem društvu veoma razlikuju, sa jedne strane, dok je trud žirija, sa druge strane, zaista bio usmeren na to da nagrade budu dodeljene najsvežijim i najtalentovanijim pesnicima.

Desetoro najboljih pesnika ’’Timočke lire 2019’’, 58. Festivala kulture mladih Srbije odabrala je selektor Sonja Milovanović, književna kritičarka, a odlukom stručnog žirija, pobednik ovogodišnje manifestacije je Sara Stanojević iz Beograda. Zahvaljujući programu kulture i umetnosti Radio Beograda 2, Sara će biti nagrađena objavljivanjem prve zbirke svoje poezije, dok će ostalim učesnicima konkursa, pesme biti objavljene u Festivalskom zborniku.

Radio Beograd 2, program kulture i umetnosti, od 1994. godine je pokrovitelj večeri festivalske poezije u Knjaževcu, kao krune anonimnog književnog konkursa, u kome učestvuju pesnici mlađi od 30 godina.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt