FKMS RADIO KNJAŽEVAC

88. rođendan Tehničke škole Knjaževac: O ljubavi, uspehu i mladosti

13/06/2019
tehnicka skola predstava
Završna svečanost povodom obeležavanja Dana Tehničke škole, održana je sinoć u knjaževačkom Domu kulture.

Tim povodom, u holu Doma kulture  priređena je izložba učeničkih radova, svojevrstan prikaz svi obrazovanih profila, vannastavnih aktivnosti  i projekata zastupljenih u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Program je nastavljen svečanom akademijom u veliko sali  Doma kulture, gde se prisutnima najpre obratila Ljiljana Žikić, direktor škole, istakavaši izuzetan uspeh učenika  na ovogodišnjim takmičenjima.
Uz prezentaciju  najuspešnijih učenika u školskoj 2018/2019. godini, proglašeni su učenik generacije, sportista generacije  i uručena jubilarna priznanja profesorima Tehničke škole.
Učenica četvrtog razreda turističkog smera, Sara Čekić proglašena je učenikom generacije. Pored velikog uspeha na takmičenjima, pobede na državnom prvenstvu iz turizmologije i  II mesta na republičkom takmičenju iz istorije, Sara  naglašava da se trudila da sa podjednakim uspehom ispunjava i ostale školske obaveze, kao i da učestvuje u radu mnogih školskih sekcija i projekata. Kao budući student Pravnog fakulteta, Sara ima želju da postane sudija i  da se po završetku studija, vrati u svoj rodni grad.
Titulu Sportiste generacije ponela je Jovana Radovanović, karatistkinja iza koje su nastupi i pobede na brojnim takmičenjima.
Ova učenica završnog razreda Tehničke škole planira da nastavi svoju sportsku karijeru i kao budući student DIF-a.
Veliko finale ove svečanosti  bila je predstavu ”Pogodi kako se leti” (o ljubavi I drugim moronima), u izvođenju članova Dramske sekcije škole.  Originalne kostime, muziku  i fantastičnu scenografiju pripremila je  Nataša Aranđelović, profesor engleskog jezika.Ovaj zanimljivi igrokaz, koji za temu ima život učenika u sadašnjici, inspirisan delima Mike Antića i Jasminke Petrović, pripremila je i režirala Dragana Cvejić Vukić, profesor srpskog jezika i knjževnosti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt