FKMS RADIO KNJAŽEVAC

9. Akordeon fest: Veliki uspeh mladih knjaževačkih harmonikaša

05/04/2019
akordeon fest deca
Juče je završen prvi dan takmičenja Internacionalnog festivala AKORDEON FEST, na kome su nastupali učenici osnovnih muzičkih škola. Knjaževački harmonikaši su, u veoma jakoj konkurenciji, postigli izuzetne rezultate.

Prve nagrade dobili su Martin Milijić u III kategoriji i Miloš Raičić u V kategoriji, učenici u klasi nastavnika Dalibora Milenkovića. U klasi nastavnika Saše Dejanovića, učenik  Veljko Veljković u V kategoriji bio je prvi,  Đorđe Veljković drugi, dok je Lazar Jončić ovogodišnji laureat AKORDEON FEST-a.

AKORDEON FEST se nastavlja danas. U takmičarskom delu internacionalni stručni žiri ocenjivaće učenike srednjih muzičkih škola i fakulteta. Za sam finiš festival, od 18 časova predviđen je nastup ovogodišnjih laureata, do će od 20 časova svoj koncert održati uvaženi profesor Romanjko Viktor Aleksejevič, redovni profesor na Uralskom državnom konzervatorijumu ’’M.P. Musogorskog’’ iz Rusije, i član ovogodišnjeg žirija.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt