FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Apel Ministarstva poljoprivrede: Osigurajte zasade

04/07/2019
voće
Ekstremno visoke temperature, ili prolećni mrazevi, često ''uberu'' plodove pre voćara. Zbog toga resorno Ministarstvo apeluje na poljoprivrednike da osiguraju svoje zasade.

Poljoprivreda je grana koja je direktno izložena klimatskim promenama i snosi najveće posledice tih promena, kaže Valentina Aleksić, diplomirani inženjer poljoprivrede u Poljoprivrednoj savetodavnoj sližbi.

”Ono što je Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo kao problem, jeste da na neki način pomogne poljoprivrednim proizvođačima u prevazilaženju ovih problema. Ministarstvo je uvelo osiguranje useva i plodova od prolećnih mrazeva i pojave grada. Ukoliko imaju polisu osiguranja, poljoprivrednici terba da izmire ceo iznos osiguranja i da podnesu zahtev upravi za trezor u mestu gde je gazdintsvo registrovano. Ministarstvo vraća oko 40 odsto regres za polisu osiguranja.”

jedan komentar

  • Srđan Jovanović

    04/07/2019 at 11:47

    Ono što su poljoprivredni proizvođači-voćari prepoznali kao problem je nerealno niska otkupna cena proizvoda.Možda bi nadležno Ministarstvo trebalo da pronađe način za prevazilaženje tog problema.Niska otkupna cena podrazumeva smanjenje troškova proizvodnje za sledeću sezonu pa osiguranje u toj priči dođe luksuz.Lakše je izaći na kraj sa prirodnim nepogodama nego sa nezasitim aždajama-filozofija”bolje da propadne nego da radim na svoju štetu a bogatim bogom dane”

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt