FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Automobili u Knjaževcu

11/09/2018
dvadesete naslovna 8
Prvi automobil u Knjaževcu „ford model T“ u vidu kamioneta sa direktnim volanom, kao u filmovima Čarlija Čaplina, kupio je Dragomir Sibinović, industrijalac, vlasnik rudnika „Dobra sreća“ u Vini, početkom dvadesetih godina 20. Veka.

U to doba, u Knjaževcu su još postojale ulice sa turskom kaldrmom, putevi su bili posuti peskom, ali to nije smetalo prvom knjaževačkom šoferu, Dragutinu Guti Zlatanoviću, da bez problema sedi za upravljačem tog prvog „forda“.

Prvi knjaževački “ford T”

Automobili u međuratnom Knjaževcu jesu bili malobrojni, ali je među njima bilo i izuzetnih primeraka luksuznih limuzina. Najupečatljiviji utisak na ulicama varoši ostavljali su „linkoln KB“ iz 1932. Đoke Cvetkovića, „linkoln“ iz 1926. i „pakard“ iz 1930. Dragomira Sibinovića. Guta Zlatanović, vozio je Sibinovićev „pakard“ obučen u belo odelo, sa belom kapom,belim cipelama i belim rukavicama.

“Pakard” Dragomira Sibinovića

„Pakard“ je zlatnih dvadesetih i tridesetih godina 20.veka bio prestižni automobil.Njime su se vozile holivudske zvezde, bogati industrijski i finansijski magnati i kraljevske porodice.

Kažu da je jednom prilikom Aleksandar I Karađorđević „pakardom“ inkognito doputovao u Knjaževac, u posetu Aci Stanojeviću.

Većini predratnih automobila izgubio se trag. Mnogi su nestali u Drugom svetskom ratu. Poneke su, vešti majstori, mehaničari, popravljali i osposobljavali za vožnju. Malobrojni automobili bili su sastavljeni od delova različitih vozila.

Posleratni “frankenštajn”

Ljubitelj automobila, opštinski šofer Mile Milutinović Holandija i fotograf  Vasilije Vale Nikolić, prvi su počeli pedesetih godina da nabavljaju i voze polovna luksuzna kola marke „opel“ i „ševrolet“,, automobile kakvi su se mogli naći samo u voznom parku Maršala.

“Ševrolet” Mileta Holandije

Šesdesetih je počela masovna motorizacija. Zastavina vozila „zastava 600“, čuveni „fića“ i „fijat 1300“ popularni „tristać“, preplavili su Knjaževac.

Početkom sedamdesetih  u Knjaževcu je bilo 1300 automobila. Kupovali su se automobili strane proizvodnje, uglavnom iz istočnoevropskih zemalja – „moskvič“ „volga“ , „škoda“ , a tek je po neki „fijat“ , „audi“ , „pežo“, pa i „mercedes“ , stizao sa zapada.

 

 

Izvor: “Knjaževac – O zavičaju od A do Š”, autora: Vladane Stojadinović, Milene Milošević Micić, Bojane Ilijić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt