FKMS RADIO KNJAŽEVAC

“Baba Marta” na delu: Nove snežne padavine danas i sutra, od četvrtka otopljenje

24/03/2020
46453159_2225999657675794_7311665394572328960_n (1)
Sneg promenjivog inteziteta koji pada na celoj teritoriji istočne Srbije znatno otežava saobraćaj.

Na putevima u istočnoj Srbiji kolovozi prvog prioriteta su mokri, mestimično pod snegom do tri centimetra, dok na putevima drugog prioriteta na kolovozima ima mestimično do pet centimetara snega. Putevi trećeg prioriteta su pod snegom debljine od pet do 10 centimetara. Vidljivost je smanjena zbog snežnih padavina, navodi se u izveštaju AMSS-a.

U Srbiji će danas biti oblačno, hladno i vetrovito sa snegom, a u većini predela doći će formiranja snežnog pokrivača od 10 do 15 centimetara.

Najveća količina snega, uz mogućnost snežnih nanosa, prognozira se za istok Srbije i u planinske predele gde se očekuje formiranja snežnog pokrivača od 20 do 40 centimetara, a ponegde i više.

Ujutro će biti slab mraz, sa jutarnjom temperaturom od -3 do 0, dok će najviša dnevna temperatura biti do tri stepena.

Iste vrednosti zadržaće se i u sredu kada se, prema prognozi RHMZ-a, očekuje slabljenje snega, a posle podne i prestanak padavina.

U četvrtak će doći do postepenog otopljavanja kada će u nižim predelima sneg postepeno preći u kišu, dok će sneg padati samo u planinskim predelima.

Maksimalne dnevne temperature od petka će prelaziti 12 stepeni.

Do kraja marta prognozira se promenljivo vreme sa smenom sunca i oblaka, a u većini dana suvo sa prosečnom temperaturom od 14 do 17 stepeni.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt