FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Biblioteka: Izložba o akademiku Mihailu Gavriloviću

06/09/2019
Plakat Miihailo Gavrilovic - print
Narodna biblioteka „Njegoš“ biće u septembru domaćin izložbe „Akademik Mihailo Gavrilović, istoričar, arhivist i diplomata“.

Mihailo Gavrilović (1868–1924), doktor nauka sa Sorbone, univerzitetski profesor, diplomata na Cetinju, u Vatikanu i Londonu, istoričar je čija su istraživanja bila ponajviše usmerena ka nacionalnoj istoriji 19. veka, prvi srpski arhivista i prvi upravnik Državne arhive Srbije. Kratki period mladosti Gavrilović je proveo u Knjaževcu, kao đak ovdašnje Gimnazije.

Na otvaranju izložbe, u utorak, 10. septembra, o životu i delu akademika Gavrilovića govoriće autor izložbe Miljana Đorđević, arhivski savetnik u Istorijskom arhivu Niš. Otvaranje je zakazano  za  13.00 sati.

Izložbu su realizovali Ogranak SANU u Nišu, Istorijski arhiv Niš i Narodni muzej Niš, a knjaževačka publika moći će da je poseti od 10. do 17. septembra  u Narodnoj biblioteci „Njegoš“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt