FKMS RADIO KNJAŽEVAC

„Čarobne police“ na Satelit konferenciji IFLA u Beogradu

23/08/2019
biblio
Bibliotekari Narodne biblioteke „Njegoš“ prisustvovali su Satelit konferenciji IFLA Sekcije za rad sa decom i mladima, čiji je domaćin 22. avgusta 2019. bila Narodna biblioteka Srbije.

U okviru teme Konferencije „New library professionals for children and young adults“, predstavnici javnih biblioteka iz Rusije, Finske, Turske, Republike Srpske, Hrvatske i Srbije govorili su o programima za decu i mlade u njihovim zemljama i bibliotekama, kao o primerima dobre prakse i pozitivnim iskustvima u radu sa najzahtevnijim korisnicima bibliotečkih usluga – decom i mladima digitalnog doba.
Kao poseban program Konferencije organizovana je izložba “Library, Space of Childhood Joy”, na kojoj su predstavljeni najbolji programi za decu i mlade koje realizuju biblioteke Srbije – u Beogradu, Boru, Dimitrovgradu, Zrenjaninu, Kikindi, Knjaževcu, Lazarevcu, Novom Sadu, Požarevcu, Somboru, Subotici, Užicu i Čačku.

Narodna biblioteka „Njegoš“ na izložbi se predstavila Manifestacijom dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“. Poster Manifestacije ilustrovao je Dobrosav Bob Živković, gost „Čarobnih polica“ 2019.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt