FKMS RADIO KNJAŽEVAC

“Čarobnjaci” Nebojše Đorđevića

06/12/2019
n 8
Pred godinu u kojoj obeležava 50 godina od osnivanja, Književni klub "Branko Miljković" iz Knjaževca objavio je više naslova iz svog izdavaštva. Jedna od knjiga je poetsko štivo "Čarobnjaci" književnika Nebojše Đorđevića.

Đorđevićevi „Čarobnjaci“ su više od spoljne manifestacije, dimenzionog rasvetljenja, spolja i iznutra gde vrvi od života, živa bića su u gustom saobraćaju sprovođenja tajnih znanja, izvodeći čarolije iz problema rastojanja, a uspostavlja se odnos nastajanja i trajanja ostvarenja. Poslužiće nas  dimenzijama oivičenim zajedničkim početkom piše recenzent ove knjige Nataša Stanić.

Magistar filozofije Vitomir Stevanović kaže da pesnik koristeći bogatstvo jezika, stihovno izražava svoje viđenje i razumevanje bića, prateći svoju misao od fizičkog ka metafizičkom, od racionalnog ka iracionalnom, tražeći moguću granicu među njima.

“Kao da su krenuli u potragu za samim sobom, da ih ima posvud, u svakom protonu i elektronu geometrije kosmičkih prelaza vidljivog i nevidljivog, svetova, do kojih nas  je kroz putovanje Nebojša Đorđević vešto zatvorio među korice ove pesničke knjige uz sugestivni imperativ  -idi dalje…“  zapisuje književnik  Dragan Jovanović.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


KontaktNajnovije vesti