FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Članovi ”Lipe” donirali blizu 80 kilograma meda

01/05/2020
Capture
Pčelarsko udruženje ''Lipa'' odazvalo se  akciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije  i doniralo med i propolis za one kojima je on najpotrebniji. Knjaževački pčelari prikupili su i opštinskom Štabu za vanredne situacije u dva navrata donirali  blizu 80 kilograma meda.

Med je lek, a pčelari smatraju da je humanost zapravo najbolji lek za situaciju u kojoj smo se našli.

”U prvoj akciji smo prikupili 53, a u drugojh 25 kilograma meda i 10 bočica propolisa. Med je donacija naših pčelra, koji su članovi SPOS-a i to je način da se mi odužimo državi za pomoć koju dobijamo za razvoj pčelarstva,” kazao je Miroslav Milošević, predsednik Udruženja ”Lipa”.

Sve zavisi od toga koliko se ko angžaovao u svom pčelinjaku, ali se procenjuje da će godina, koju će obeležiti pandemija koronavirusa, ipak će biti medonosna, kažu u ”Lipi”.

”Savez pčelarskih organizacija Srbije izdejstvovao je kod Ministarstva poljoprivrede dozvole za naše pčelare, kako bismo mogli da budemo na svojim pčelinjacima svakoga dana od 5:00 do 20:00 časova. Ova godina nije loša za pčelarstvo. Proleće je dobro prošlo, možda ne na celoj teritoriji Srbije i naše opštine, ali se nadamo dobrom medobranju u predstojećoj paši bagrema, koja počinje za par dana. Videćemo, kako je ko radio na svom pčelinjaku – tako će ubirati plodove”, dodaje Milošević.

Proizvodi članova Udruženja ”Lipa” biće deo paketa koji će biti dostavljeni meštanima kojima su, prema proceni Štaba, najpotrebniji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt