FKMS RADIO KNJAŽEVAC

“Dani jorgovana 2019”: U čast ljubavi, tradicije i jorgovana

19/05/2019
dani jorgovana velika
U organizaciji Udruženje građana ’’Jorgovan 019’,’ juče je na platou Dom kulture, održana manifestacija ’Dani jorgovana’’.
U okviru programa okupljeni građani bili su u prilici da pogledaju izložbu ručnih radova vrednih članica UG  “Jorgovan 019”, kao i ostalih knjaževačkih udruženja, koja za cilj imaju očuvanje i negovanje tradicije i običaja našeg kraja.
U kulturno – umetničkom programu nastupio KUD Sunčana jesen, Udruženja penzionera Knjaževac, koji je muzikom, pesmom i zanimljivim dramski prikazom, pripovedao  o ljubavi francuske princeze i srpske kraljice Jelene Anžujske i  kralja Uroša Prvog Nemanjića.
U njenu i u slavu Nemanjića, srpski narod je u srednjem veku u Ibarskoj klisuri zasadio jorgovane koji i danas cvetaju. Svojom humanošću i prosvetiteljskom misijom Jelena Anžujska je zadužila srpski narod koji je i danas, na ovakav način i u Knjaževcu, slavi u znaku mirisnih jorgovana.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt