FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Dom kulture: Predstava za decu „Bez dometa na kraj sveta“

15/05/2019
predstava-bez-dometa-na-kraj-sveta
U okviru obeležavanja Dana opštine Knjaževac, sutra, 16. maja, na velikoj sceni Doma kulture biće odigrana predstava za decu „Bez dometa na kraj sveta“ beogradskog teatra Akademija 28, sa početkom od 9:30 i 12:00 časova.

Radnja predstave odvija se u udaljenom kraljevstvu, na ostrvu Medenija, gde vlada kralj Bubuk. Njegova je velika briga što ljudi danas sve manje čitaju. Čak i na dan Knjigijade za mlade svi njegovi podanici, pa i njegova kćerka Tara, vreme provode na međuostrvskoj dopisnoj mreži (internetu). Osim toga, kralj strepi i od piratske bande iz Ugande.

Pored Tare, kralja Bubuka i opasnih pirata, mališani će upoznati i niz drugih likova, neobičnih i zanimljivih, koji će ih povesti u uzbudljivu morsku avanturu. Na sam kraj sveta, daleko od interneta.

Predstava „Bez dometa na kraj sveta“ je rađena u produkciji  Čiča Mičinog pozorišta i Akademije 28 i ima za cilj edukaciju dece  o opasnostima koje vrebaju na internetu, te  daje doprinos u rešavanju ovog sve aktuelnijeg problema. Predstava podstiče na razmišljanje i kod dece razvija svest o kritičkoj upotrebi interneta i društvenih mreža. Namenjena je deci uzrasta od 7 do 13 godina.

Tekst i režiju predstave potpisuje Mateja Popović, za scenografiju je zaslužan Stojan Đorđević, a Pavle Nikolić je radio kompoziciju i efekte, dok je Srđan Perić bio zadužen za kostim i maske. U predstavi igraju Biljana Mitrović, Stojan Đorđević, Bogdan Bogdanović i Saša Nićiforović.

Ulaz je slobodan.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt