FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Đorđe Rabrenović najbolji pesnik 57. Festivala kulture mladih Srbije

27/07/2018
pobednik Timocke lire 57. FKMS
57. Festival kulture mladih Srbije, završen je nastupom najboljih mladih pesnika Srbije i uručenjem ”Timočke lire”, priznanja koje se već četvrt veka najboljem pesniku dodeljuje Drugi program Radio Beograda i FKMS.

Ove godine laureat je Đorđe Rabrenović iz Nove Varoši.Druga nagrada pripala je Aleksandaru Stanić Škodriću iz Užica, dok je treću osvojio Nebojša Janković iz Novog Sada.

“Svi pesnici koji su u se našli u ovogodišnjem finalu, prošli su strogu selekciji i kao najbolji stigli su na ovogodišnji festival.Opšte je mišljenje ove, kao i predhodnih godina, da su svi oni pobednici.Pobednik je poezija, ona koju smo večeras čuli, pobednik je poezija, uopšte.Izmedju pobednika i ostalih pesnika odlučivale su nijanse,” ocenio je predsednik žirija Bratislav Damjanović.

U godini jubileja – 60 godina postojanja i rada Radio Beograda 2, kao i 25 godina Timočke lire, na konkursu je učestvovalo 57 autora iz cele Srbije i regiona, što najbolje govori o interesovanju mladih za poeziju, smatra Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2.

U holu Doma kulture svoju poeziju kazivalo je desetoro finalista, a na sceni im se, poslednje festivalske večeri pridružio i prišlogodišnji pobednik Timočke lire, Šimon Tsubota, koji je pored neospornog pesničkog umeća, pokazao publici i svoj raskošan muzički talenat, izvodeći improvizacije na klaviru.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


KontaktNajnovije vesti