FKMS RADIO KNJAŽEVAC

”Dva lica sunca” – novi edukativni konkurs za učitelje i osnovce

22/01/2020
Pobednici-takmičenja-2019 (1)
Novi ciklus konkursa ''Dva lica sunca'', organizovanog sa ciljem edukacije dece ranog školskog uzrasta i prosvetnih radnika o odgovornom ponašanju na suncu, ponovo je otvoren nakon veoma uspešne prošlogodišnje akcije.  Konkurs je počeo 20. januara i trajaće do 28. februara 2020. godine.

Konkurs se odvija u okviru edukativne kampanje Zaštita za sve, koju sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Konkursni zadatak za učitelje i učiteljice podrazumeva da na osnovu znanja, materijala za rad sa đacima i formulara koje dobiju kroz online edukaciju koja je dostupna na sajtu kampanje www.zastitazasve.rs i Ministarstva prosvete, osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima i animiraju ih da pripreme radove na temu „Dva lica sunca“, na osnovu kojih za svoju školu mogu osvojiti UV indikatore, specijalne merače sunčevog zračenja.

Pet odeljenja učiteljica i učitelja, čije su nastavne metode na zadatu temu 2019.godine proglašene najboljim, nagrađeno je jednodnevnim izletom u Beograd tokom kog je održano takmičenje u znanju o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca. Najbolje odeljenje na takmičenju, IV-2 Osnovne škole “Dimitrije Todorović Kaplar” iz Knjaževca, učiteljice Gordane Janevske, osvojilo je nagradu za opremanje učionice u protivvrednosti 250 000 dinara.

Na konkursu mogu da učestvuju odeljenja i učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda svih osnovnih škola u Republici Srbiji, koji prođu online edukaciju na temu odgovornog ponašanja na suncu. Na konkursu ne mogu učestvovati škole koji su prošle godine na istoimenom konkursu osvojile nagrade.

Detaljne informacije o konkursu, formulari i materijali za rad sa đacima mogu se preuzeti na stranici www.zastitazasve.rs. Popunjene formulare i konkursne materijale potrebno je poslati na mejl konkurs@zastitazasve.rs do 28. februara 2020. godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt