FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Festival „Mali ljudi, veliki glumci“: Putovanje u čarobnu zemlju snova

02/12/2019
Capture
Pozorišnom predstavom za decu ''U čarobnoj zemlji snova'' Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' danas je svečano otvoren prvi Festival dečijeg pozorišnog stvarlaštva „Mali ljudi, veliki glumci“, u organizaciji knjaževačkog Doma kulture.

Predstava ”U čarobnoj zemlji snova”, rađena po motivima ” Alise u zemlji čuda” Luisa Kerola, izvedena je  pred prepunom salom Doma kulture. Publika, koju su mahom činili školarci i mališani iz knjaževačkih vrtića, sa neskrivenim oduševljenjem i burnim reakcijama, otpratila je sva dešavanja na sceni. Talentovani mali glumci, učenici OŠ D.T.Kaplar, uz podršku svojih učiteljica i nastavnika, uspeli su da  izmaštaju i dočaraju jedan, sasvim, novi svet, pun zanimljivih likova, igre, smeha i radosti. Ovom predstavom su svojim drugarima poručili da se pored učenja, u školi trebaju i družiti, igrati, radovati. Adaptaciju i režiju  ovog dela potpisuje Danijela Tomić, profesor razredne nastave.

Festival  “Mali ljudi veliki glumci” trajaće do četvrtog decembra, a sve predstave prati žiri u kome su  profesorke Nataša Aranđelović i Dragana Cvejić Vukić i direktorka Biblioteke Vladana Stojadinović, dok je za ovogodišnju selekciju učesnika  bila zadužena  glumica Dragana Plavšić iz Niša.  Najbolja predstava biće nagrađena putovanjem u Beograd i posetom nekom od poznatih dečijih pozorišta, a ujedno će biti i dodeljne zahvalnice najboljem glumcu i glumici u predstavi.

U nastavku Festivala, 3. novembra,  učenici Osnovne škole Vuk Karadžić izvešće predstavu „Ko je smestio vuku“. Reč je o adaptaciji priče o Crvenkapi, a autorke predstave su Nela Mitić i Anica Gajić. Predstava „Slovo iz Tršića“ na programu je u sredu, 5. decembra, nastupaju takođe učenici škole Vuk Karadžić, a autorka teksta i predstave je Emanuela Miletić. Sve predstave igraju se na velikoj sceni Doma kulture, početak je tačno u podne, a ulaz je besplatan

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt