FKMS RADIO KNJAŽEVAC

FKMS na radio danima

30/10/2018
radijski dani SP
Predstavnici FKMS radija, učestvovali su na Jesenjim radio danima RAB Srbija, koji su proteklog vikenda održani u Hotelu ,,Stara planina". 

Brojni predavači, gosti iz okolnih zemalja i kolege okupili su se u okviru Radio dana,koje je šesnaesti put, organizovalo Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

Skup je otvorila predsednica RAB-a Maja Rakovic, a zatim je upriličen razgovor s državnim sekretarom Aleksandrom Gajovićem o aktuelnim dešavanjima u sferi radio-industrije.

Vlasnici, direktori i urednici radio-stanica u Srbiji bili su u prilici da razgovaraju i sa Miodragom Ivkovićem, direktorom sektora za elektronske komunikacije u RATEL-u, kao i članovima Saveta REM-a Goranom Pekovićem i Đorđem Vozarevićem.

Posebnu obuku za pisanje medijskih projekata, za članice RAB-a, održao je medijski stručnjak Mitko Jakovlevski, a predavanje na temu ,,Pisanje narativnih i finansijskih izveštaja za realizovane projekte” održala je Borka Rajšić, rukovodilac grupe za projektno sufinansiranje i razvoj medijskog pluralizma u Ministarstvu kulture i informisanja.

 

O medijskoj pismenosti se danas nedovoljno govori, pa je jedan panelbio posvećen ovoj temi, a govorili su profesori Filozofskog fakulteta u Nišu: Vladeta Radović, Ivan Cvetanović i Vanče Bojkov, kao i novinarka, web urednica i PR RAB-a Marina Dimitrić.

Na ovim Radio danima,  Dejan Raketić predstavio Nacionalnu akademija za javnu upravu, a nastavnik Vladimir Manić  iz Niša, film o Staroj planini.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt