FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Iz Knjaževca na Evropski šampionat po medalju

19/07/2019
basket kolica 8
Na pripremama u Knjaževcu ovih dana boravi reprezentacija Srbije u košarci u kolicima; ekipu krajem jula i početkom avgusta očekuje nastup na Evropskom prvenstvu C divizije u Bugarskoj.

Od 13. jula na pripremama u Knjaževcu borave članovi reprezentacije Srbije u košarci u kolicima. Ekipa se priprema za učešće na Evropskom prvenstvu C divizije koje se održava u Bugarskoj od 29. jula do 4. avgusta.

„Posle prvog dela pripreme, koji smo obavili u Beogradu, na pripreme u Knjaževac stigli su igrači koji čine uži izbor za sastav reprezentacije. U ovoj fazi najvažnije je da fizičku pripremljenost i kondiciju podignemo na što viši nivo. Na šampionatu u Bugarskoj očekuje nas nekoliko izuzetno teških utakmica, a naše ambicije su da izborimo plasman u viši rang“, kaže Slobodan Banjac, selektor reprezentacije.

„Atmosfera u ekipi je izvanredna, uslovi za rad u Knjaževcu su odlični, a naši domaćini izuzetno gostoljubivi i uvek na usluzi, tako da nama ostaje samo da vredno radimo i na prvenstvu u Bugarskoj postignemo što bolji rezultat“, rekao je Željko Ćirković, kapiten reprezentacije.

Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima boraviće na pripremama u Knjaževcu do petka, 26. jula, a tri dana kasnije startuje šampionat u Bugarskoj. Plasman u viši rang, Evropsku B diviziju, obezbediće dve najuspešnije reprezentacije, a pored Srbije i domaćina Bugarske, takmičiće se Grčka, Mađarska, Češka, Irska i Portugal.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt