FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Izložba doktorskog umetničkog projekta Jefimije Kocić u Domu kulture

07/11/2019
VilaRosa1
Izložba doktorskog umetničkog projekta “Vila Rosa- ilustrovana interaktivna knjiga” Jefimije Kocić, asistenta na Departmanu za primenjene umetnosti Fakulteta u Beogradu, biće otvorena večeras, 12. novembra  u 19 časova u Galeriji Doma kulture.

“Vila  Rosa” predstavlja seriju digitalnih ilustracija. Predložena serija rezultat je istraživanja na doktorskom umetničkim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i ujedno je i završni doktorski rad, koji je rađen po motivima knjige “Vila Rosa” književnice Violete Jović. Zadatak ovih ilustracija je da prikažu mogućnosti korištenja novih tehnologija sa ciljem proširivanja znanja gledaoca, kao i da pokažu potencijale upotrebe prepoznatljivih vizuelnih kodova koji nose specifične kvalitativne informacije u domenu savremene ilustracije. U radu se koriste jednostavne vizualne jedinice koje, u odnosu na raspored u uređenom sistemu, postaju prepoznatljiv kod koji nosi informaciju i potiče  gledaoca na daljnje analiziranje i angažman. Serija se bavi odnosom dvodimenzionalne ilustracije – koja je bila nosioc određenih informacija i trodimenzionalne pokretne ilustracije – dekodiranih poruka stvorenih u prostoru proširene realnosti. Sve ilustracije imaju svoje “pokretne” varijante; kratke animacije koje se dobijaju njihovim skeniranjem putem posebno izgrađene aplikacije za proširenu realnost Augmented Reality.”, o svom radu piše autorica Jefimija Kocić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt