FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Izložba Ivane I. Kostić u galeriji Zavičajnog muzeja

25/06/2019
vesti_2019_jun_ivanak
U galeriji Zavičajnog muzeja otvorena je u četvrtak, 20. juna, izložba Ivane I. Kostić, mlade umetnice iz Knjaževca, koja živi i radi u Beogradu.

Ivana I. Kostić stasavala je i odrastala najpre u Umetničkoj školi u Nišu, a zatim i na Fakultetu primenjenih umetnosti, tako da je knjaževačka publika priliku da je upozna dobila tek na izložbi u galeriji Zavičajnog muzeja. Između širine njenog obrazovanja i širine njenog talenta može se staviti znak jednakosti, kazala je na otvaranju Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti.

”Ona je mlada i hrabra i ta mladalačka snaga i netuzijazam dozvoljavaju joj da se oproba u različitim oblastima. Oprobla se u dizajnu enterijera i eksterijera, izuzetna je u crtežu, bavi se slikarstvom, za fotografiju je višestruko nagrađivana.”

Na izložbi je predstavljen bogat i raznovrstan opus ove mlade umetnice, jednim delom duboko i nostalgično vezan za rodni kraj, Staru planinu, pre svega.

”Imam veliku čast jer sam u svome gradu. Za mene je ovo svečanost,” kazala je Ivana.

Jedna od misija Zavičajnog muzeja je da predstavlja i podržava made umetnike, ističe Aleksandar Ristić, v. d. direktora ove ustanove.

Sa delima Ivane I. Kostić Knjaževčani će moći da se sretnu do 22. jula.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt