FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Izložba radova i proglašenje pobednika konkursa 59. FKMS-a

21/12/2020
dav
59. Festival kulture mladih Srbije, usled i dalje složene situacije sa pandemijom korona virusa u Knjaževcu, održava se ove godine online, bez prisustva publike. U sklopu obeležavanja 59. Festivala, danas je u velikoj galeriji Doma kulture otvorena izložba nagrađenih radova na festivalskim konkursima.

Festival kulture mladih Srbije raspisao je, početkom decembra, Konkurs za predlog novog logoa za 60. FKMS, likovni konkurs za decu iz osnovnih škola sa teritorije Opštine Knjaževac na temu „Festival iz mog ugla“, kao i Konkurs za najinteresantniju fotografiju sa festivalskih koncerata u Gurgusovačkoj kuli. Mladi knjaževački stvaraoci bili su veoma zainteresovani za učešće, čemu svedoči i veliki broj pristiglih radova na svim konkursima.

Sve ovo ni malo nije olakšalo rad stručnog žirija  59. Festivala, koji  je ove godine bio u sastavu: mr Dragoslav Živković, akademski slikar, Rade Ristić, likovni pedagog u penziji i Ivica Branković, organizator programa Doma kulture Knjaževac.

Žiri je jednoglasno doneo odluku o dodeli prve tri nagrade za radove koji su najbolje odgovorili na zahteve konkursa za predlog novog logoa 60. FKMS. Prvo mesto za predlog  idejnog rešenja logoa 60. FKMS osvojio je rad Mirka Petrovića, dok  je  drugoplasiranim proglašen predlog Une Veljković, a treće nagrada na ovom konkursu pripala je Neni Petrović.

Kada je reč o likovnom konkursu „Festival iz mog ugla“, koji je bio namenjen knjaževačkim osnovcima, žiri je doneo odluku da prva nagrada u kategoriji učenika od I do IV razreda bude dodeljena Mini Vidojković, učenici OŠ ” Dubrava”. Druga nagrada pripala je Sofiji Ranđelović, učenici OŠ “Vuk Karadžić”, odeljenje u Vasilju, a trećeplasirana je  Mila Trajković, učenica OŠ ” Dubrava”.

dav

U kategoriji učenika od V do VIII razreda, prvu nagradu osvojio je likovni rad Danice Stanković, učenice OŠ ” D.T. Kaplar”, dok su se na drugom i trećem mestu našli radovi  Milice Jelenković i Vladane Rajković, učenica OŠ ” Dubrava”.

Stručni žiri, kao najinteresantniju fotografiju sa festivalskih koncerata u Gurgusovačkoj kuli, proglasio je fotografiju Zare Nikolić, učenice OŠ “Vuk Karadžić”.

Organizatori se zahvaljuju na velikom odazivu svim mladim stvaraocima, dok će nagrađenima priznanja i zahvalnice biti poslate poštom.

Knjaževačka publika biće u prilici da nagrađene radove pogleda u galerijskom prostoru Doma kulture, uz poštovanje svih propisanih mera zdravstvene zaštite, kao i online na sajtu Festivala,  i na zvaničnim stranama FKMS-a na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt