FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Izložba „Tektonski poremećaji“ Zorana Arsovskog u Domu kulture

11/09/2019
zoran-arsovski-babata
Izložba dela akademskog slikara Zorana Arsovskog iz Kumanova pod nazivom “Tektonski poremećaji” biće otvorena 11. septembra u 20 sati u Galeriji Doma kulture u Knjaževcu.

Na izložbi koja će trajati do 20. septembra biće predstavljeno 60-tak dela ovog umetnika rađenih u akril tehnici.

Izložbeni projekat Arsovskog izabran je na godišnjem konkursu Doma kulture za 2019. godinu.

Zoran Arsovski – Babata je rođen 1980. godine u Kumanovu. Diplomirao je 2005. a magistrirao 2007. godine na Nacionalnoj likovnoj akademiji u Sofiji na smeru slikarstvo, u klasi profesora Stanislava Pamukčieva i Božidara Bojadžieva.

Član je Društva likovnih umetnika Makedonije (DLUM). Izložba u Knjaževcu biće mu deveto samostalno predstavljanje pred širom javnošću.

Arsovski je učestvovao na više grupnih međunarodnih likovnih kolonija, izložbi, projekata, simpozijuma u zemlji i inostranstvu. Radi u Centru za kulturu “Trajko Prokopiev” u Kumanovu, kao stručni saradnik za vizuelne umetnosti, arhitekturu i dizajn. Ima radno iskustvo iz oblasti štafelajnog slikarstva u poznatim i njegovim novim slikarskim tehnikama, izrađuje fresko živopise, ikone, scenografije, dizajn…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt