FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Knjaževac – nacionalni centar za pripreme sportista

23/09/2019
banjica 8
Pored izvanrednih mogućnosti koje pruža Stara planina, ponudu u oblasti sportskog turizma upotpuniće sadržaji koji će se graditi na prostoru Rgoške Banjice.

Knjaževac bi u skoroj budućnosti mogao da postane nacionalni centar za pripreme sportista. Tu ideju lokalne samouprave, prilikom nedavne posete našoj opštini, podržao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pored izvanrednih uslova na Staroj planini, ponudu u oblasti sportskog, rekreativnog i zdravstvenog turizma upotpuniće sadržaji na Banjici.

„SP resort se proširio zahvaljujući saradnji sa lokalnom samoupravom i uz maksimalnu podršku države i resornih ministarstava. Prilikom poseta predsednika Vučića, pre mesec i po dana Knjaževcu i prošle nedelje Kalni dogovoreno je da ovde, u Rgoštu, počnemo da pravimo termalni rizort sa svim pratećim objektima“, izjavio je Goran Karadžić, direktor SP RESORT-a.

„Naša ambicija je da od Knjaževca napravimo nacionaloni centar za pripreme sportista i drago mi je da je tu ideju prepoznao i podržao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković, koji ima ogromno međunarodno iskustvo u oblasti sporta. Naša je želja da sve ono što su prirodni potencijali knjaževačke opštine stavimo u funkciju lokalnog ekonomskog razvoja, a termalno mineralno izvorište Banjica to svakako jeste. Da potencijala ima potvrđuje veliki broj gostiju koji svake godine poseti naš bazen, ubedljivo najposećeniji objekat te vrste u istočnoj Srbiji. Mi se time ne zadovoljavamo, već želimo da ovde izgradimo i hotele i zdravstvene sadržaje i sve ono što će od termo-mineralnog izvorišta Banjica napraviti moderne terme kakvih u Srbiji nema, a koje će biti nalik onima u razvijenim zemljama širom sveta“, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

„Mislim da je svako ulaganje u ovaj kraj, u ove prirodne lepote sasvim opravdano. Po ugledu na zemlje poput Mađarske, Španije, Francuske i u Srbiji bi oko termalnih izvorišta trebalo da izgradimo nepohodne sportske instalacije, kao i da sportske sadržaje dislociramo iz velikih gradskih sredina, što je i politika Olimpijskog komiteta Srbije. Želimo da afirmišemo male sredine, poput Knjaževca, jer on to po svemu zaslužuje“, smatra Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt