FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Knjaževčani na Dunavskom kupu – dva zlata i po jedno srebro i bronza

10/09/2019
ukr 8
Milan Ničić i Aleksandra Stanković osvojili najsjanija odličja, Milici Mladenović pripala srebrna, a Mariji Rakić bronzana medalja na pauerlifting takmičenju u Ukrajini.

Tradicionalni 23. po redu Dunavski kup održan je 8. septembra 2019. godine u Mukachevu u Ukrajini. Reč je o takmičenju u Pauerliftingu Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom). Ovaj međunarodni kup svake dve godine okuplja učesnike iz 9 zemalja (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Nemačka, Mađarska, Rumunija, Srbija, Slovačka i Ukrajina) kroz koje protiče reka Dunav.

Za reprezentaciju Srbije ispred Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba ,,Knjaževac“ nastupila su 4 takmičara. Osvojene su 4 medalje,  2 zlatne, jedna srebrna, jedna bronzana, kao i dva pehara za ekipni plasman.

Milan Ničić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora do 83 kg. sa podignutih 475 kg. u totalu.

Aleksandra Stanković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji seniorki do 52 kg sa podignutih 220 kg. u totalu.

Milica Mladenović osvojila je srebrnu medalju u kategoriji seniorki do 63 kg. sa podignutih 215 kg. u totalu.

Marija Rakić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji seniorki do 72 kg. sa podignutih 235 kg. u totalu.

Reprezentacija Srbije zauzela je prvo ekipno mesto u konkurenciji žena ispred reprezentacije Ukrajine i reprezentacije Mađarske, dok je reprezentacija Srbije u konkurenciji muškaraca zauzela treće ekipno mesto iza reprezentacije Slovačke i reprezentacije Ukrajine.

Knjaževački takmičari učestvovali su na Dunavskom kupu zahvaljujući lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt