FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Knjaževcu 2.300.000,00 dinara za projekat “Nabavka mobilnih protivpoplavnih sistema“

15/05/2020
97993813_301044667571034_5472548999581925376_n (1)
Zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac, Igor Stevanović, potpisao je juče u Beogradu Aneks ugovora sa Ministrstvom državne uprave i lokalne samouprave o realizaciji sredstava, koja su knjaževačkoj opštini dodeljena iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava.
Nakon Javnog poziva, na kome je učestvovala i naša lokalna samouprava, opština Knjaževac dobila je 2.300.000,00 dinara za realizaciju projekta “ Nabavka mobilnih protivpoplavnih sistema“.
Kako je saopšteno iz Ministarstva, novac iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava,  namenjen je realizaciji projekata koji doprinose preventivnom delovanju na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda, a sve u cilju zaštite imovinskih
interesa lokalnih samouprava.
Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić rekao je da gradovi i opštine na ovaj način mogu da finansiraju izgradnju infrastrukture, uvođenje e-Uprave ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija od značaja za lokalne sredine.
„U protekloj deceniji smo se suočili sa velikim poplavama, zemljotresima i naučili lekciju o značaju preventive. Zato deo sredstava usmeravamo na preventivno delovanje kako bismo zaštitili imovinu i lokalnih samouprava i građana“, objasnio je Ružić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt