FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Knjaževcu 5,3 miliona dinara za socijalne programe

20/05/2020
igor
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je danas sa zamenikom predsednika Skupštine Opštine Knjaževac, Igorom Stevanovićem ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti.

Ukupno izdvojena sredstva iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za lokalne samouprave u celoj Srbiji za ovu namenu je 756 miliona dinara, a prednost su imale opštine/gradovi sa nižim
stepenom razvijenosti. Opštini Knjaževac je opredeljen iznos od 5.385.348,67 dinara na godišnjem nivou, i to za unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama, a na osnovu Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti.
Usluge iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave koje će se finansira ti sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvatilište, usluge ličnog pratioca detetu sa inavliditetom, usluge personalne asistencije dostupne punoletnim licima sa invaliditetom, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge, kao i ostale usluge socijalne zaštite.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt