FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Korisni saveti za pčelare

23/12/2019
pčele 8
O pčelarenju u promenjenim agro-meteorološkim uslovima, na predavanju koje je organizovalo Udruženje pčelara Lipa, govorio je Slavoljub Rakočević, pčelar-praktičar iz Aleksinca.

U organizaciji Udruženja pčelara Lipa u subotu je održano predavanje za pčelare. O aktuelnim problemima u pčelarstvu govorio je gost iz Aleksinca, pčelar-praktičar Slavoljub Rakočević.

„Ono što najviše opterećuje rad pčelara su promenjeni agro-meteorološki uslovi. Priroda više nije izdašna kao što je nekada bila i tome moramo da se prilagodimo. Prošla su vremena kada ste mogli da u zemlju bacite zrno kukuruza i očekujete da izraste klip. Neophodno je prilagoditi tip košnice savremenom načinu pčelarenja, a varou, kao najozbiljniji problem u pčelarstvu, svesti na najmanju moguću meru“, rekao je Slavoljub Rakočević.

„Godinu na izmaku obeležio je nastavak veoma uspešne saradnje Udruženja pčelara Lipa i lokalne samouprave“, ističe Miroslav Milošević, predsednik Udruženja. „Nastavljen je projekat podizanja zasada pod medonosnim biljem, koji traje nekoliko godina i već daje prve rezultate. Što se predavanja tiče, trudimo se da, pored profesora i doktora nauka, dovodimo pčelare-praktičare koji će našim pčelarima dati korisne savete i sa tom praksom nastavićemo i u narednoj godini“, dodao je Miroslav Milošević.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt