FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Kretanje zabranjeno od 17.00 do 5.00, ljubimci mogu da se šetaju od 20.00 do 21.00

22/03/2020
vlada
Na snagu danas stupaju najnovije odluke Vlade Srbije u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa u Srbiji.

Zabrana kretanja za sve građane važi od 17 časova do 5 časova ujutru.

Izuzetak je dan nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Građani će tokom trajanja zabrane kretanja, shodno odluci Vlade, moći da svoje kućne ljubimce izvedu u šetnju od 20 do 21 čas.

Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Prodavnice imaju novo radno vreme, od 7 ujutru do 15 časova. Pojedine apoteke i manje trgovine završavaju svoj radni dan u 16 časova.

Zbog epidemije koronavirusa u Srbiji zabranjen je rad svih kafića restorana, tržnih centara (osim prehrambenih prodavnica i apoteka u okviru njih), a dozvoljen je rad i svim koji se bave dostavom hrane.

Vlada je na današnjoj sednici odredila i maksimalnu cenu zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Zbog uvođenja zabrane kretanja od 17 časova, javnost će od danas sve nove informacije o koronavirusu dobijati na redovnim konferencijama u 15 časova svakog dana.

Vlada je još jednom apelovala na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

 

Izvor: RTS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt