FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Krizni štab: Od 1. juna dozvoljena javna okupljanja do 1.000 ljudi, utakmice uz prisustvo publike

27/05/2020
unnamed
Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 doneo je danas nove odluke u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji

Od 1. juna svim građanima koji nemaju simptome, a žele da urade brzi serološki test na antitela, to će biti omogućeno po ceni od 1.200 dinara. Bitno je naglasiti da ovi testovi nisu obavezni i rade se isključivo na lični zahtev.

Takođe, javna okupljanja na otvorenom od 1. juna biće dozvoljena za najviše hiljadu ljudi.

Sportska takmičenja na otvorenom moći će da se održavaju sa prisustvom publike takođe od 1. juna, uz uslov da među gledaocima bude obezbeđen razmak od jednog metra, saopštio je danas Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19. Odluka je doneta za sve sportove koji se igraju napolju.

Fudbal je u Srbiji suspendovan od marta zbog pandemije korona virusa, a nastaviće se od petka.

Pošto je publici dozvoljeno prisustvo od 1. juna, utakmice 27. kola kojima će se nastaviti šampionat, igraće se bez navijača.

Utakmice 27. kola zakazane su za 29, 30. i 31. maj. Do kraja sezone igraće se četiri kola Super lige i ostatak utakmica u Kupu Srbije.

Još 48 novoobolelih od korona virusa u poslednja 24 časa, jedan preminuli

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 48 novih slučajeva korona virusa, i jedan preminuli. Ukupno u našoj zemlji do sada je otkriveno 11.275 pozitivnih pacijenta na virus i 240 preminulih.

U poslednjih 24 časa testirano je 5.714 osoba od kojih je pozitivno 48, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 22.485 građana.

Hospitalizovana su 622 pacijenta, a na respiratoru se trenutno nalazi njih 10.

Broj izlečenih pacijenata do sada iznosi 6.277, dok je stopa smrtnosti 2,13 odsto.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt