FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Krizni štab usvojio nove mere koje važe od danas do petka

21/12/2020
41763_krizni-1_f
Tržni centri, uslužne delatnosti, kafići i restorani radiće do 20 časova. Mere su oročene do petka i stupaju odmah na snagu, odlučio je Krizni štab. Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je sednica bila ozbiljna i teška i da su donete mere koje na snagu stupaju odmah i oročene su do petka.

Rad tržnih centara, kafića i restorana, uslužnih delatnosti produžava se do 20 časova.

“Očigledna je potreba stanovništa da koristi usluge, uz poštovanje svih mera. Kafići i restorani mogu da rade do 20 časova, bez korišćenja muzike u bilo kom smislu. Uz muziku se ljudi opuštaju, ne poštuju mere i dolazi do mogućnosti lakšeg prenošenja virusa”, istakao je Tiodorović.

Istakao je da će ustanove kulture raditi do 21 čas.

Dodao je da očekuje da danas bude održana sednica Vlade na kojoj će biti donete nove mere.

“Ovih pet dana će nam služiti da procenimo i ocenimo epidemiološku situaciju od koje će zavisiti da li će ove mere biti produženje, produžene, dopunjene. To je najvažniji pokazatelj koji nam govori, na osnovu onoga što imamo, da je došlo do blagog pada broj obolelih i zaraženih”, rekao je Tiodorović.

Došlo je do smanjenja broja prvih pregleda u kovid ambulantama na celoj teritoriji, rekao je Tiodorović dodajući da će od epidemiološke situacije zavisiti dalje odluke u petak.

“Bilo bi dobro da je došlo do većeg smanjenja broja pacijenata u kovid bolnicama, ali to očekujemo narednih dana. U Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu i dalje je najveći pritisak na kovid bolnice”, rekao je Tiodorović.

Odgovarajući na pitanje o merama za Novu godinu, rekao je da se o tome intenzivno razmišlja ali da to zavisi od epidemiološke situacije.

Kada je reč o kućnim testovima na koronavirus, kaže da je to bio nesporazum i da nije trebalo da se ti testovi nađu u slobodnoj prodaji.

“Oni koji su ih kupili neka kontaktiraju s lekarom ili zdravstvenim radnikom da bi bili sigurni ne samo u rezultat već i u način kako se to koristi”, istakao je epidemiolog.

Izvor: RTS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt