FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Kupovina hrane i pića samo “za poneti”

21/03/2020
00889-kragujevac-brza-hrana-chicken-mania
Suština odluke je da se zabrani ulazak građana u ugostiteljske objekte i bašte ugostiteljskih objekata, a sve u cilju njihove zaštite od virusa COVID-19.

Stručno operativni tim opštine Knjaževac za preduzimanje preventivnih i operativnih mera za zaštitu od epidemije zaraznih bolesti, kao i mere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije zarazne bolesti COVID-19, obavestio je danas vlasnike maloprodajnih objekata i objekata u kojima se obavljaju uslužne delatnosti (ugostiteljski objekti, objekti u kojima se priređuju igre na sreću i ostale delatnosti) na teritoriji opštine Knjaževac o promenama u načinu obavljanja njihove delatnosti.

Ugostiteljima se zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.
To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom ugostiteljskom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.
Ukoliko ugostitelj želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Pri tome radnici u ugostiteljkom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti.
Suština Odluke je da se zabrani ulazak građana u ugostiteljske objekte i bašte ugostiteljskih objekata, a sve u cilju njihove zaštite od virusa COVID-19.
Stoga se ova odluka ne odnosi samo na restorane i kafiće, već i druge preduzetnike (kladionice, igraonice…) koji su omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu i piće koju bilo kupuju ili dobijaju besplatno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt