FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Marijači i opojni miris ruže na sceni Doma kulture

30/10/2018
dva mirisa ruže knjaževac predstava ft
Desetiminutni aplauz, kojim su glumice Ljiljana Stjepanović i Elizabeta Đorevska, više puta vraćane na veliku scenu Doma kulture, po završetku predstave "Dva mirisa ruže", dovoljno govori o oduševljenju knjaževačke publike njihovom maestralnom glumom.

Nešto više od sat vremena, publika je, uz bezmalo konstantan smeh i aplauz, uzivala u naizgled jednostavnoj priči. Dve prevarene  žene, Gabrijela i Marlena,  vođen jednim ciljem, a to je da sakupe novac i oslobode svog, zajedničkog muškarca iz zatvora, postaju iskrene prijateljice i podrška jedna drugoj.

Uz pesmu marijača i orkestar Pozorišta na Terazijama, prisutni su imali priliku da čuju i raskošan muzički talent dve glavne dame. Plenile su pesmom, glumom, ali i nadasve uspešnim inprovizacijama.

Prema rečima prvakinje  Pozorišta na Terazijama, glumice Ljiljane Stjepanović, ova predstava je prvibitno igrana kao teška melodrama u Meksiku, odakle je  autor komada Emilio Karbaljido, no uz pomoć rezisera Slavenka Saletovića, uspele su da je promene, prilagode sebi i senzibilitetu domaće publike, kojoj je, kako Ljiljana naglašava, iskren i zdrav smeh preko potreban.

Drugi deo ovog fantasticnog, ženskog dua, glumica Elizabeta Đorevska, koju će publika ovih dana na televiziji imati prilike da  ponovo gleda u nastavku serijala “Ubice mog oca”,  nije krila odusevljenje prijemom od strane knjaževacke publike, kao i scenom naseg Doma kulture, na kojoj se sinoć našla po prvi put.

Bilo je ovo posebno pozorišno iskistvo, veče za pamćenje, u kome su podjednako uživali i akteri na sceni, kao i oni prisutni u publici.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt