FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Mini basket – košarkaška budućnost u Knjaževcu

09/03/2020
bas8
Više od 250 devojčica i dečaka iz deset klubova jugoistočne Srbije učestvovalo je juče na Mini basket festivalu u Knjaževcu.

Knjaževac je u nedelju bio domaćin turnira mladih košarkaša, prvog Mini basket festivala u ovoj godini. U hali Kaplar okupilo se više od 250 košarkašica i košarkaša iz deset klubova jugoistočne Srbije. Takmičenje je zvanično otvorio Milan Đokić, predsednik opštine.

U tri takmičarske kategorije (devojčice, dečaci i miks-ekipe) nastupili su predstavnici Napretka iz Aleksinca, niškog Trijumfa, BIN-a iz Zaječara, Zlatare Majdanpek, Basket Bora, Mladost Vesne iz Bele Palanke, Pirota, Svrljiga, kao i knjaževački predstavnici, ekipe Lede i Knjaževca 1950. Nadmetale su se devojčice i dečaci rođeni 2009. 2010. i 2011. godine.

Odigrano je ukupno 16 utakmica, a koliko su u ovakvim prilikama rezultati nevažni, možda najbolje ilustruje podatak da su svi učesnici dobili identična priznanja – medalje i diplome, a klubovi prigodne pehare. Jučerašnja manifestacija bila je prilika i za malu svečanost –  Košarkaškom klubu Knjaževac 1950 uručena je plaketa Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije za doprinos u razvoju i promociji košarke, a priznanje je, u ime kluba, primio predsednik Mladen Zdravković.

„Veoma sam ponosan zbog činjenice da smo danas okupili ovoliko mladih košarkašica i košarkaša. Mini basket festivali imaju za cilj da kod najmlađih razviju ljubav prema košarci i da se što veći broj dece opredeli za aktivno bavljenje sportom. Rad sa mladima ostaje najvažniji zadatak za nas u klubu, ali mogu da najavim da će se već za nekoliko dana okupiti i naša seniorska ekipa i početi pripreme za učešće u predstojećoj kvalifikacionoj Letnjoj ligi“, rekao je Mladen Zdravković.

Mini basket festival organizovao je Košarkaški klub Knjaževac 1950 pod pokroviteljstvom opštine Knjaževac.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt