FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Ministarstvo privrede: Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme

02/08/2019
ministarstvo
Ministarstvo privrede obaveštava sve zainteresovane da je od ponovo otvoren prijem zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini.

Program se sprovodi u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije  i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama. Cilj programa je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Sredstva su namenjena za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara.

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju pravna lica, registrovana u APR -u kao privredna društva ili zadruge, koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica u skladu sa Zakonom o računovodstvu i preduzetnici registrovani u APR – u.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2019. godine. Privredni subjekti mogu podneti samo jedan zahtev za dodelu bespovratnih sredstava.

Neophodna konkursna dokumentacija može se preuzeti na internet stramicama Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs, i Razvojne agencije Srbije: www.ras.gov.rs.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt