FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Ministarstvo zdravlja: Besplatne preventive preglede obavilo 23.790 građana

28/05/2019
očni pregled
Tokom 14. dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koje u cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja, u nedelju je u više od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije ukupno 23.790 građana obavilo preventivni pregled, saopštilo je Ministarstvo.
Veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovu akciju Ministarstva zdravlja posebno potvrđuje podatak da je do sada u okviru akcije pregledano blizu 300.000 građana Srbije. Od tog broja, kod više hiljada građana prevenirano je ozbiljno oboljenje, što je najznačajniji rezultat ove akcije.

Visok odziv građana na besplatne preventivne preglede najbolja je potvrda povećanja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja u našem društvu, što akciju Ministarstva zdravlja čini u potpunosti uspešnom, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja još jednom, uz zahvalnost građanima na velikom odzivu i podršci akciji, posebnu zahvalnost iskazuje svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti. U prethodnom mesecu besplatne preventivne preglede obavilo je 17.722 građana.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt