FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Nagrađeni najbolji na Festivalu vina i rakija

06/08/2019
vino 8
Najboljim proizvođačima vina i jakih pića priznanja i nagrade uručene su u okviru manifestacije koju je organizovalo Udruženje VIR.

U subotu je, u Domu kulture u Knjaževcu, održan Festival vina i rakija. Kako to već postaje tradicija, u organizaciji Udruženja proizvođača vina i jakih pića VIR iz Knjaževca, pića ocenjivana 27. jula, sada su bili u prilici da probaju i svi ljubitelji kvalitetnih crnih , crvenih, roze i belih vina, ali i raznih vrsta rakija.

Manifestaciju na kojoj su najbolji i nagrađeni, svečano je otvorio predsednik opštine Milan Đokić, izrazivši, između ostalog i nadu u to, da će ovakvo ocenjivanje biti podstrek našim sugrađanima da svoje tržišne viškove i prerade.

”Nadam se da će ovakvo ocenjivanje da podstakne još više Knjaževčana da ono što su im tržišni viškovi prerade. Želimo da podstaknemo Knjaževčane da registruju podrume, da izađu na ”belo” tržište, da počun za sebe  i za svoje porodice, da ostvaruju mnogo više prihoda prodajom vina i rakija, nego što to čine prodajom voća i grožđa. Pomoći ćemo im da dobiju opremu, što će biti tema konkursa ne samo u 2019. godini, već i u 2020. i svim  narednim godinama. Uslov će biti da registruju svoje podrume.”

Udruženje proizvođača vina i jakih pića VIR  nagradilo je najbolje proizvođače vina I rakija,  pa su za rakije dodeljene povelje, koje nose ime Jovana Isakova, poput podruma ”Malča” iz Svrljiga. Vrhunski kvalitet pregršt najviših priznanja i ovoga puta doneo je Vinariji ”Jović” iz Potrkanja.

Nova, moderna vremena  zahtevaju i promenu načina proizvodnje, pa se svi  današnji proizvođači vina i rakija slažu u jednom – da su spremni da savremenom proizvodnjom i još boljim kvalitetom nastave dugogodišnju tradiciju proizvodnje vina u Knjaževcu, ali je i podignu na još viši i savremeniji nivo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt