FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Ne propustite Tozin lonac

28/05/2019
Toin-lonac-slika-za-sajt
I ove godine,  01. juna, Udruženje za negovanje tradicije ”Izvor” organizovaće, peti po redu, kulinarski festival ”Tozin lonac”, na najpopularnijem knjaževačkom izletištu, Banjici.

Događaj je dobio naziv po arheologu Svetozaru Jovanoviću -Tozi, koji je pružio značajan doprinos sistematskim arheološkim istraživanjima u Ravni, a radio je i kao kustos u Zavičajnom muzeju Knjaževac.

Udruzenje” Izvor” poziva sve zainteresovane da se priključe ovoj  kulinarskoj čaroliji. Pripremaće se jela domaće i strane kuhinje, a prijave za takmicenje  mogu se dostaviti najkasnije do četvrtka, 30. maja, lično u prostorijama Udruženja “Izvor”, na Trgu oslobođenja br. 19  ili putem maila: udruzenjeizvor@yahoo. com.

Organizatori su za najuspešnije takmičare pripremili prigodne nagrade i priznanja, dok će svi prisutni na festivalu  biti u prilici da degustiraju riblju čorbu i lovački gulaš.

Početak festivala zakazan je za 10:00 časova.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt