FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Nova radna mesta u SCS-u, Hatibi i Mobiju

13/05/2020
scs8
U Knjaževcu sa rodom počinju tri nove fabrike, što predstavlja mogućnost upošljavanja sve većeg broja radnika, rekao je, gostujući u programu Festivalskog radija, predsednik opštine Milan Đokić.

U opštini Knjaževac, na infrastrukturi radilo se i u vreme vanrednog stanja, a uveliko se radi i danas. Asfaltiraju se ulice, prave atarski putevi, rade trotoari na mestima gde je to neophodno. Poljoprivrednici nisu, u vanrednom stanju ometani u svojim poslovima, tako da poljoprivreda nije morala da trpi. Otpuštanja radnika,  od strane velikih poslodavaca, nije bilo u velikoj meri, rekao je za naš program predsednik opštine Milan Đokić.Ono što su zaista dobre vesti, prema predsednikovim rečima, jeste i otvaranje tri nove fabrike u Knjaževcu i zapošljavanje sve većeg broja ljudi.

‚‚Imamo zaista dobre vesti. SCS je otvorio još jedan pogon u Knjaževcu. Oni su kupili fabriku motora, koja je bila u fazi raspadanja, od IMT-a u stečaju, i tu napravili jednu prelepu fabriku, kaoja će i upošljavati i dobro plaćati knjaževčane u narednom periodu. Pred nama je i otvaranje firme MOBI, koja je kupila TINU iz stečaja. Svakako da ih je ovo vanredno stanje usporili, ali sam siguran da će i oni uraditi ono što su zacrtali, a to je zapošljavanje određenog broja knjaževčana, kojih će do 2021. biti 150, a u prvim fazama između 50 i 100 radnika. Nemačka kompanija HATIBA je kupila INPOS iz stečaja. Vlasnik kompanije će u toku ove nedelje u Srbiju doći prvim letom, i nadamo  se da nastavi proces koji je započeo, a to je upošljavanje knjaževčana.‚‚

Ono što je jako važno i velika šansa za građane Knjaževca jeste formiranje slobodne, bescarinske zone, koja će omogućiti svima onima koji posluju na takav način, da svu sirovinu koju uvoze zbog izvoza, da to urade bez plaćanja carina, oslobođeni poreza, a da na konto povlastica koje će dobijati od države, uposle veći broj naših sugrađana, rekao je Đokić.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt