FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Novi “Pogledi” Knjaževačke gimnazije

08/05/2020
gimnazija 4
U Knjaževačkoj gimnaziji u toku je priprema novog broja školskog lista ''Pogledi''. Uz ostale teme, list će se baviti i školskim životom i nastavom na daljinu u vreme vanrednog stanja.

Za nove ”Poglede” o organizaciji rada, prednostima i manama onlajn časova, sa direktorom Gimnazije Žarkom Cvetkovićem i profesorkom Karolinom Mitić razgovarale su mlade novinarke Tamara Milenković i Mina Radivojević.

”Uvođenjem izbornih predmeta počela je i reforma Gimnazije, otvorio se put za rad na daljinu, a ujedno nam je omogućio primenu savremenih nastavnih sredstava i olakšalo rad, a i motivisalo učenike na veću aktivnost, što je po meni umnogome poboljšalo nastavu. Moje mišljenje je pozitivno, otvara nam se put za budući rad, a i pripremu učenika za dalje školovanje i usavršavanje nastavnika. Stava sam da profesori i učenici sada koriste veći broj informacija iz različitih izvora, što je ogromna prednost u odnosu na predhodni rad, kada smo u većini slučajeva koristili samo odabrane udžbenike”, kazao je u intervjuu direktor Knjaževačke gimnazije.

”Koliko god da smo protiv moderne tehnologije, moramo da je pratimo i da se adaptiramo. Mi profesori smo ti koji moraju da se prilagode… Mi iz 20. veka, učenicima iz 21. Ja lično, kao prilično romantična osoba,  dugo nisam prihvatala tehnologiju, a sada mogu reći da sam je prigrlila i da je sa sve manje opiranja koristim…Moj savet je da budemo uvek znatiželjni i da se ne opiremo izazovima. Čak i ovaj korona izazov nečemu dobrom je poslužio… I preko vibera, kompa, smajlića, mejlova i te kako smo razmenili emocije, bili u kontaktu i dokazali da sve može stati. osim procesa obrazovanja,” rekla je profesorka Karolina Mitić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt