FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Novi program Bibilioteke – „Karijerno vođenje“

29/11/2019
karijera 8
Narodna biblioteka „Njagoš“ je, u saradnji sa Tehničkom školom, počela realizaciju novog edukativnog programa „Karijerno vođenje“, koji je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Prvom susretu prisustvovalo je dvadesetak učenika knjaževačkih osnovnih škola, koji su imali priliku da o srednjoškolskom obrazovanju razgovaraju sa učenicima Tehničke škole i Knjaževačke gimnazije. Srednjoškolci su govorili o svom iskustvu prelaska iz osnovne u srednju školu i bili otvoreni za dodatni razgovor i sva pitanja o obrazovnim profilima i boravku u školi.

Cilj rada ovog programa je podsticanje profesionalnog razvoja učenika i pružanje pomoći pojedincu da formira realnu sliku o svojim sposobnostima, osobinama ličnosti, interesovanjima i da, u odnosu na sadržaj, uslove i zahteve pojedinih obrazovnih profila i zanimanja, planira svoj dalji razvoj.

Osim ovih radionica, koje će se ubuduće redovno održavati, u planu je uvođenje i karijernog savetovanja učenika srednjih škola.

Radionicom su rukovodili članovi Tima za karijerno vođenje i savetovanje Svetlana Petrović, pedagog, i Nataša Jankuloski, nastavnik stručnih predmeta Tehničke škole Knjaževac.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt