FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Novogodišnji bazar i subvencije za višnjare

31/12/2019
baz 8
Uručenjem ugovora višnjarima, izložbom poljoprivredne opreme i proizvoda domaće radinosti i koncertom bleh orkestara juče je na centralnom gradskom trgu ispraćena 2019. godina.

Opština Knjaževac, Turistička organizacija i Dom kulture juče su organizovali Novogodišnji bazar. Bila je to prilika za uručenje ugovora o subvencijama proizvođačima višanja. Njih ukupno 793 dobiće subvencije od tri dinara po kilogramu višnje ovogodišnjeg roda i za te namene opština Knjaževac, uz pomoć Vlade Srbije, obezbedila je blizu 20 miliona dinara.

Opština Knjaževac u toku ove godine u razvoj agrara uložila je 45 miliona dinara, podseća Marko Stojanović, pomoćnik predsednika opštine. Pored voćara, subvencionisani su stočari i pčelari, kao i nabavka opreme za preradu proizvoda u gazdinstvima.

„Umesto da pravimo glamurozne koncerte i vatromete, odlučili smo da novac izdvajamo u druge svrhe – u ovom slučaju kao pomoć višnjarima, a pomažemo i lečenje bolesnih sugrađana, školovanje mladih, pružamo podršku projektima koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta“, poručio je Milan Đokić, predsednik opštine i sugrađanima poželeo mnogo zdravlja i uspeha, lične i porodične sreće u Novoj godini.

Na gradskom trgu kod Doma kulture priređena je izložba poljoprivrednih mašina i mehanizacije, kao i prodajna izložba poljoprivrednih proizvoda, suvenira i domaće radinosti. Posetioci su posluženi kuvanim vinom i grejanom rakijom, a zabavljali su ih duvački orkestri.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


KontaktNajnovije vesti