FKMS RADIO KNJAŽEVAC

NSZ poziva korisnike: Ostvarite svoja prava elektronskim putem

23/03/2020
nsz 8
Nacionalna služba za zapošljavanje će za vreme trajanja vanrednog stanja, ceneći neophodnost da se građanima omogući ostvarivanje prava o kojima se odlučuje u postupcima pred Nacionalnom službom za zapošljavanje obezbedi da slanjem mejla ostvare svoja prava.

Korisnici Nacionalne službe za zapošljavanje mogu od kuće, elektronskim putem, da obave sledeće:

Prvo prijavljivanje stranaka na evidenciju nezaposlenih

Podnošenje zahteva za  ostvarivanje prava na novčanu naknadu

Dostavljanje žalbi, drugih pravnih sredstava i dokaza od uticaja na nastavljanje isplate, obustavu  isplate ili prestanak prava na novčanu naknadu

Podnošenje zahteva/prijava za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja

Podnošenje zahteva za izdavanje/produženje radnih dozvola

Podnošenje zahteva za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenima

 

VAŽNO OBAVEŠTENjE:

Radi efikasnijeg postupanja, potrebno je da u tekstu mejla precizno navedete da li podnosite samo zahtev za prvo prijavljivanje ili i zahtev za novčanu naknadu, zato što se o zahtevu za novčanu naknadu odlučuje u posebnom postupku.

Potrebno je da uz obrasce zahteva pošaljete i sve dokaze u jednom mejlu kako bi Nacionalna služba za zapošljavanje mogla da  pristupi unosu i obradi  podataka u informacionom sistemu.

NAPOMENA:

Elektronska pošiljka koja je na mejl adresu dospela svakog radnog dana do 15 časova smatra se primljenom i zavodi se istog dana. Elektronska pošiljka koja je na mejl adresu dospela radnog dana posle 15 časova ili vikendom, smatra se primljenom i zavodi se prvog narednog radnog dana.

Takođe NSZ obaveštava da se rok za prijem prijava za učešće na javnim konkursima za organizovanje  sprovođenja javnih radova produžava zaključno sa 30.04.2020.  i obaveštava sva nezaposlena lica zainteresovana za učešće na Javnim pozivima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2020.  godini, a koja nisu završila obuku “Put do uspešnog preduzetnika”, da će tokom trajanja stanja ova obuka biti realizovana elektronskim putem. Sve informacije možete dobiti putem dežurnih telefona 019/731-228;  019/734-375.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt