FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Obaveštenje vlasnicima parcela o seči rastinja u zaštitinom pojasu oko dalekovoda

05/03/2019
Dalekovod2
 Akcionarsko društvo “Elektromreža Srbije”  Beograd – Jedinica održavanja područja prenosnog sistema Bor, od 1. marta ove godine, počela je  sa radovima na seči rastinja u zaštitnom pojasu dalekovoda i njegovom  proširenju.  

Radovi se izvode na području mesnih zajednica Drenovac, Trnovac, Debelica, Ravna, Valevac, Kaličana, Bulinovac, Sastavak, Vasilj, Podvis, Orešac i Miljkovac, čije se parcele nalaze u zaštitnom pojasu dalekovoda 400kV, kao i na teritoriji mesnih zajednica Drenovac, Trnovac, Debelica, Ravna, Valevac, Žlne, Crvenje, Krenta, Mučibaba, Prve i Druge MZ, čije se parcele nalaze u zaštitnom pojasu dalekovoda 110 kV, odnosno u blizini i ispod faznih provodnika.

Ovom prilikom obaveštavaju se vlasnici parcela  i korisnici nepokretnostih sa navedenih područja, da imaju obavezu da nakon izvedenih radova, preuzmu i sklone posečeno rastinje i stabla. Istovremeno, vlasnici se podsećaju da je zabranjena sadnja visokog rastinja-drveća na pomenutim parcelama, kao i gradnja objekata u blizini, ispod i iznad dalekovoda, kako se ne bi ugrozio rad dalekovoda, suprotno Zakonu o energetici, tehničkim i drugim propisima, navodi se u saopštenju Elektromreža Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt