FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Obeležen Sveti Trifun u knjaževačkom vinogorju

14/02/2020
Capture
Sečenjem slavskog kolača i zarezivanjem vinove loze, knjaževački vinogradari obeležilli su Svetog Trifuna. Proizvođači vina sa oznakom geografskog porekla okupili su se ove godine u vinogradu Zvonimira Uroševića u Ravni.

U vinogradima svaki 14. februar, praznik Svetog Trifuna, počinje orezivanjem vinove loze, prelivanjem čokota vinom, da bude rodna  godina, a vino kvalitetno. Knjaževački proizvođači vina sa geografskim poreklom i kompanija ”Džervin” okupili su se u mladom vinogradu Zvonimira Uroševića u Ravni. Slavski kolač presečen je u prisustvu protojereja Perice Božunovića.

Početak dobrog vina nije u podrumu, već u vinogradu, te Sveti Trifun treba da pomogne da nebo bude milostivo prema vinogradima.

”Protekla godina je bila dobra i ceo naš kraj imao je dobru berbu. Ove godine nije bilo puno snega i kiše, ali se nadam da to neće uticati na proizvodnju. Ustalom, nikad se ne zna, možda bude i kiše i snega, mart je čudan,” kazao je vlasnik vinarije ”Urošević”.

Naredne godine domaćin Trifundana biće nova vinarija Todorović iz Potrkanja, koja je prve boce vina na tržište izbacila protekle godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt