FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Obeležena slava pčelara i jubilej Timomeda

22/07/2019
vesti_2019_jul_prokopije
Udruženje pčelara ''Lipa'' i Timomed su u nedelju 21. jula, obeležili pčelarsku slavu – Svetog Prokopija i 30 godina rada ovog preduzeća.
Sečenjem slavskog kolača, u prisustvu sveštenika Perice Božunovića, na pčelinjaku Centra za selekciju matica u Štipini, pčelari su obeležili ovaj dan, ali i iskoristili priliku da se druže i saznaju ponešto novo o ovom jedinstvenom repro centru.
Preduzeću Timomed ovo je trideseta godina rada i  kako je rekao Srbislav Vidojević, direktor Timomeda, sve što je bilo predviđeno, to se, na neki način, ostvarilo. U stalom radu, osvajanju novih proizvoda, širenju kooperantskih odnosa sa pčelarima, u promeni načina pčelarenja, u uvođenju savremenih košnica , u osvajanju domaćeg i stranog tržišta, proletelo je vreme i kao da je sve to juče bilo, istakao je Vidojević.
Izuzetnom saradnjom sa Timomedom, pohvalili su se i pčelari Udruženja ”Lipa”, koje broji oko 100 članova. Zahvaljujući opštini Knjaževac, ovo pčelari su nedavno dobili subvencije za uvećanje broja košnica, kojih sada ima oko deset hiljada, tako da će oni taj broj sada uvećati za još 1300 novih košnica. Tri decenije postojanja i rada Timomed je obeležio i svečanom sednicom u velikoj dvorani Doma kulture, na kojoj su priznanja dobili radnici ove kompanije, kooperanti, saradnici.
Svoju dobru praksu da se o svemu novom informišu od stručnjaka, pčelari su nastavili i ovom prilikom. O problemima u savremenom pčelarenju govorili su emintentni stručnjaci iz naše zemlje i inostranstva.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt