FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Objavljene konačne rang liste učenika i studenata za dodelu opštinskih stipendija

15/03/2020
download
Jedna od važnijih tema 136. sednice Opštinskog veća, bile su studentske i đačke stipendije. Članovi opštinskog veća na ovom zasedanju doneli su odluku o konačnim rang listama učenika i studenata za dodelu stipendija za školsku 2020/2021. godinu.

„Mi smo uveli puno novih oblika stipendija i pokušali smo da na taj način obuhvatimo što veći broj knjaževačkih učenika i studenata. Imali smo konkurse za izuzetno nadarene učenike i studente, a novi konkursi su za studente iz materijalno ugroženih porodica, učenike i studente iz jednoroditeljskih porodica, učenike i studente iz porodica sa troje, četvoro i petoro dece i studente i učenike sa invaliditetom. Na konkurs se javio veliki broj naših mladih sugrađana, a stipendije će dobiti ukupno 199 učenika i studenata. Potrudili smo se da maksimalno sagledamo svu dokumentaciju, da nikoga ne oštetimo i siguran sam da ćemo na ovaj način sve ove mlade ljude dodatno motivisati da uče i da se dodatno usavršavaju, a mi ćemo, kao lokalna samouprava, nastaviti da osmišljavamo neke nove mere i da im na svaki način pomognemo da se školuju i da stvaramo uslove da se sutra, po završetku školovanje, vrate u naš Knjaževac“, kaže Branislav Josifović, šef kabineta predsednika opštine.
Za prijavljene po posebnim konkursima, koji se odnose na učenike i studente iz porodica sa troje, četvoro i petoro dece, kao i na studente i učenike sa invaliditetom, NE postoje rang liste, već će svi prijavljeni, koji ispunjavaju propisane uslove i za to su podneli traženu dokumentaciju, dobiti rešenje o stipendiji. 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt