FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Obnovljen dom u Bučju – za bolji i kvalitetniji život na selu

09/03/2020
Capture
Predsednik Opštine Milan Đokić obišao je danas sa saradnicima nedavano rekonstruisani seoski dom u Bučju. Đokić je sa rukovodstvom Mesne zajednice razgovarao o onome što još treba uraditi i na domu i na njegovom opremanju.

Zgrada seoskog doma u Bučju jedna je od onih za čije uređenje su protekle godine izdvojena sredstva iz budžeta opštine Knjaževac. Sa čelnim ljudima Mesne zajednice predsednik Opštine Milan Đokić razgovarao je o tome šta još treba uraditi i na koji način opremiti objekat, kako bi služio za sve aktivnosti stanovnika ovog sela.

 

”Sela su nam u odumiranju, ali Bučje ima perspektivu. Dva puta godišnje ovde se održavaju velike manifestacije sa više stotina učesnika. Tada je selo, na radost meštana, puno. Uz adaptaciju doma, asfaltiranje ulica, rekonstrukciju crkve i vodovoda, koja će biti urađena ove godine, poboljšani su uslovi življenja u ovom selu,” kazao je Gradimir Živković, član Opštinskog veća.

Bučje danas ima oko 150 stanovnika, koji, pored poljoprivrede, zahvaljujući blizini Tupižnice, perspektivu vide i u razvoju seoskog turizma. Uređenje infrastrukture svakako je korak u tom pravcu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt