FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Od početka meseca u Knjaževcu 131 slučaj korona virusa

30/07/2020
Covid-ambulanta-u-Knjazevcu8
Od prvog jula u Zdravstvenom centru u Knjaževcu PCR testovima obuhvaćene su 292 osobe. Od toga, 131 osoba pozitivna, 120 osoba negativno na prisustvo koronavurusa. Čeka se još 41 rezultat.

U Zdravstvenom centru kažu da je uvođenjem vanredne situacije u Knjaževcu, smanjen broj pregleda u kovid ambulantama – od osamdesetak pre deset dana – do ispod 20 početkom ove nedelje. Lekari mole građane da i dalje poštuju meru nošenja maski i da izbegavaju velike gužve i skupove.

Zdravstveni centar ne radi testiranje na COVID – 19 na lični zahtev, već samo po indikacijama slučaja. Svaki pacijent koji ima tegobe i simptome koji koji ukazuju na kovid infekciju se tako i leči, a po preporuci infektologa iz Kličikog centra Niš, bez obzira na PCR testiranje. Testiranje na lični zahtev rade Zavod za javno zdravlje Zaječar i Dom zdravlja Boljevac.

Ukoliko građani nastave sa poštovanjem propisanih mera, smatramo da će situacija sa koronavirusom u našoj opštini brzo biti pod kontrolom, zaključuje se u današnjem izveštaju Zdravstvenog centra.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt